Espersen

Espersen är en dansk erkänd kvalitetsleverantör av frysta och kylda fiskprodukter – från fileér och klassiska panerade fiskprodukter till smördegsprodukter och såser. Den dagliga produktionen och produktutvecklingen har fokus på kvalitet, spårbarhet och hållbarhet.

Espersen startade på Bornholm 1937 har haft en uppåtgående utveckling och har 2016 fabriker eller kontor i Danmark, Polen, Litauen, Ryssland, Spanien, Frankrike och Vietnam samt internationella kunder i Europa, USA och Australien.

Espersen och Dankost Pro

Espersen har använt Dankost till näringsberäkning sedan 2003 då programmet  fortfarande hette Dankost 3000. År 2011 uppgraderades Dankost 3000 till det nuvarande Dankost Pro och samtidigt kom funktioner att generera näringsdeklarationer och produktspecifikationer direkt i programmet. Espersen har som sagt kontor på flera ställen och Dankost Pro används idag både i Fredericia och på Bornholm.

Programmet används av PU (R&D) – Produktutvecklingsavdelningen – för utveckling av nya produkter samt av QA – kvalitetsavdelningen – som gör produktspecifikationer. Specifikationerna framställs idag på danska, tyska och engelska. Espersen kan också välja att ha programspråket på danska eller engelska.

Alla råvaror godkänns av Espersen och upprättas sedan i Dankost Pro. En råvara innehåller upplysningar om näringsämnen, tillsatser och allergener som sedan följer råvaran i alla recept som den används i. Sedan framställs recept och man kalkylerar på recepten.

Espersen har implementerat deras egen design på produktspecifikationer med företagets logotyp, information om företaget, kontaktperson, näringsämnen, tillsatser och allergener. Produktspecifikationerna är olika för olika avdelningar hos företaget. Till kunderna har man några produktspecifikationer med uplysningar om vad produkterna innehåller. Säljarna hos Espersen behöver i en försäljningssituation information om tillagning, hållbarhet och förvaring. All data om produkterna sparas i recept eller i produkter i Dankost Pro så att ingen data försvinner.

Du kan läsa mer genom att följa länken. Espersen är också medlem av Danish Seafood Association