I.M. Frellsen

Sedan 1897 och genom 4 generationer, har familjeföretaget I.M. Frellsen framställt gourmet produkter av hög kvalitet.

I.M. Frellsen började som sockerfabrik som producerade karameller. 1949 öppnade de första butikerna och karamellkokeri blev chokladfabrik. Antalet butiker ökade och utvecklade sig till ett chokladföretag med hög kvalitetsnivå.

I.M Frellsen har ca 380 medarbetare och har specialiserat sig på kvalitetsprodukter som kaffe, choklad och andra delikatesser. Kaffe, te och tillbehör med mera levereras från Randers och Roskilde till över 7 000 företag, institutioner, restauranger och hotell över hela Danmark.

Chokladen säljs via Frellsens 39 egna butiker och en helt ny fabriksbutik samt via en egen engros avdelning.

I.M. Frellsen och Dankost Pro

I.M.Frellsen har använt Dankost Pro till näringsdeklarationer sedan 2012. Hos I.M. Frellsen Choklad används Dankost pro till att generera deklarationer, produktspecifikationer och datablad direkt i programmet.

Alla råvaror godkänns och upprättas sedan i Dankost Pro. Råvarorna innehåller upplysningar om näringsämnen och om eventuella tillsatser och allergener, som följer råvaran i alla recept där råvaran används. Råvarorna används som råvaror i de många olika chokladprodukterna.

Choklad och speciellt fylld choklad kan vara komplexa att deklarera, då de innehåller många sammansatta ingredienser som består av flera råvaror. I.M Frellsen upprättar i Dankost Pro de sammansatta ingredienserna, så att de kan deklareras var för sig på ingrediensförteckningen. I chokladproduktionen ingår också många olika produkter d.v.s. recept som t: ex marsipan, tryffelmassa, nougatmassa med mera. De produkterna används i sin tur i många olika recept. I.M Frellsen har satt upp dessa produkter så att de enkelt kan ingå i andra recept och därför inte behöver skrivas in varje gång de skall användas, uppdateras och deklareras.

Alla olika chokladbitar skall kunna näringsdeklareras var för sig men de skall också kunna ingå i en chokladask med t: ex 20 olika bitar och deklareras på en samlad ingredienslista med hela askens innehåll.

När I.M. Frellsen har upprättat alla recept på de olika chokladbitarna i Dankost Pro, kan bitarna fördelas i olika chokladaskar med sina varierande ingredienser och därefter deklareras i en samlad ingrediensförteckning på respektive ask. Då varje chokladbit har sin egen innehållsdeklaration är det enkelt att byta ut en eller flera bitar och sedan göra en innehållsförteckning på denna nya variant.

Frellsen har själva designat produktspecifikationerna och databladen med firmalogga, information om ingredienser, näringsämnen, tillsatser, allergener och QUID. De har utformat olika designs, några tilltänkta kunder, andra för administrationen och några som recept för chokladproduktionen.

Du kan läsa mer om Frellsen på deras websida: www.frellsen.dk