Uncategorised

Catering

Catering

Ska ni beställa in catering till exempelvis större event eller till ditt arbete så kan de oftast ge er en innehållsförteckning på vad maten innehåller. Vanligen får man dock exempelvis nötter, mjölk etcetera och inte en näringsberäknad måltid med mängd; fett, kolhydrater, protein, vitaminer etcetera.

Vill man vara helt säker på maten följer den standard och följer de regler som finns för hantering av livsmedel kan det vara värt att kolla upp om bolaget är iso-certifierade. ISO 22000 är den standarden som gäller inom livsmedelsbranschen.

Vill du veta mer om vad ISO är, varför det är viktigt och hur det funkar besök med fördel Certway som är Sverige ledande bolag inom ISO certiferingar.

Det finns dock en del cateringfirmor som är inriktade mer mot hälsa och då erbjuder även en näringsberäknad måltid. Så är det viktigt att få med hur mycket näring varje portion innehåller så leta upp en som är inriktad mot hälsa.

Skulle det inte vara du som är ansvarig för att inhandla catering så kan du alltid själv lägga in de livsmedel som maten innehåller och räkna på ett ungefär hur mycket det är av varje. Detta ger dig inte en exakt bild men du får ett ungefär av vad du får i dig och det kan vara tillräckligt ibland. Man kan inte alltid få veta exakt vad allt innehåller om man inte ser till att alltid vara den som lagar maten.

En annan viktig del när man ska anlita en cateringfirma är att de är ett seriöst företag som håller hårt på alla hygienregler. Det är viktigt att de har en städfirma stockholm som kan minska risken för smittspridning. Man vill inte beställa catering till sin fest och sedan blir alla sjuka för att firman man bokat inte har en seriös städfirma bakom sig.