Uncategorised

Halvfabrikat och tillsatser

När det kommer till halvfabrikat och tillsatser i maten så är det än mer viktigt att se till näringsdeklarationen.

Med det ökade intresset för hälsosam mat och hälsa så finns det nu även produkter som är halvfabrikat men ändå innehåller bra näringsämnen. Många inom hälsa säger att man ska undvika halvfabrikat. Det stämmer väl till viss del. Det är mycket lättare att se till att du får i dig hälsosam kost samt veta vad den innehåller om du endast lagar mat från grunden.

Men vi är övertygade om att det finns många som precis som vi är föräldrar med heltidsjobb och inte allt för mycket tid över till att fixa maten. Sen tenderar även de där små i familjen att vara lite kräsna i perioder. Då är det lätt att ha halvfabrikat i sin mat. Jag tycker att det är helt ok bara man blandar och väljer halvfabrikat som är bra. Kolla på näringsdeklarationen och se vad de innehåller. Ju kortare lista desto bättre kan man lätt säga. Det är då färre ingredienser och mer likt mat som man själv lagar från grunden. Det finns en rad produkter nu som är halvfabrikat men som inte innehåller extra E-nummer, socker eller liknande utan endast exempelvis köttfärs och kryddor i en påse frysta köttbullar.

Så fortsätt ni att köpa halvfabrikat om det förenklar er vardag och kanske gör det lättare att hålla en hälsosam kost. Men köp de som har ett bra innehåll och inte innehåller en massa onödiga tillsatser.